En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi bir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan kapılar çelik sac levha ile mutasavvertır. Duman ve sızdırmazlık özelliği olan baplar sebebiyle ivedi durumlarda binanızın eminğini sağlamlayabilirsiniz.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı ustalıkaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” kırsı mevcut baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın bapsı müstacel çıkış bağırsakin kullanılacaksa o zaman gerekli koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Mono blok cisim konstrüksiyonsı kanat sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin sineinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine sargılanması ile esenlanmaktadır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı harika sağlamlayacak şekilde takılması gereken parderi.

Asayiş: Müstacel çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına iye olmamalıdır. Ivedili durumlarda kapıların her an boş olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın merdivenleri, yaraşıklı bir tasar çizim ile yapım edilmelidir. Bu tasar çizim, kullanıcıların evgin durumlarda kolayca kullanabilmesini sağlamlamalıdır.

Binalarda muayyen standartlarda makam alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Sertifikalı yangın bapları ile müstelzim kalite esenlanmakta olup, talebe göre aksesuarlar da eklenebilmektedir

Yangın gibi acil durumlarda içeriden yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler sadece yangının zararlı etkilerini kucakeriye hapseder.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine ilişkilı olarak Genel olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden elan koca olan konuyeri ve ticari binalarda yangın yangın kapısı merdiveni zaruri hale gelmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele aldatmaınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin de fazlasıyla önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

Report this wiki page